Cauta carte / autor:    
CUM CUMPAR?        CUM PLATESC?        LIVRAREA        Despre ANTICARIAT        CONTACT     

Abonati-va la Newsletter!
Vreti sa aflati ce carti de psihologie apar? Newsletterul este trimis bilunar. Alerta este trimisa la fiecare carte noua.

E-mail: Abonare la:


Psihoterapie


Psihologie clinica


Psihologie practica


Psihologie educationala


Introducere in psihologie


Alte domenii ale psihologiei


Domenii conexe


Dictionare


Reviste si periodice


ANTICARIAT





68 TITLURI DISPONIBILE

27 TITLURI DISPONIBILE

129 TITLURI DISPONIBILE

11 TITLURI DISPONIBILE

Abonati-va la Newsletter!
Vreti sa aflati ce carti de psihologie apar? Newsletterul este trimis bilunar. Alerta este trimisa la fiecare carte noua.

E-mail: Abonare la:

      
Dilema omnivorului. Patru feluri de mancare: o istorie naturala - Michael Pollan       Dilema omnivorului. Patru feluri de mancare: o istorie naturala
de

Pentru fiecare masa, autorul reconstituie provenienta tuturor alimentelor consumate, dezvaluind componentele ascunse pe care le ingeram fara stirea noastra si explicand modul in care preferinta fata de anumite alimente reflecta mostenirea noastra ambientala si biologica

Pret: lei        Avem aceasta carte in stoc



      



Editura: Publica
Colectia: Stiinta
Pagini: 592
   
Anul aparitiei: 2017
Editia originala: 2006
Traducere din limba engleza de Dan Craciun
     
Coperta: Simpla (Paperback)
Dimensiuni: 145 mm x 205 mm
ISBN: 978-606-722-234-0


Descrierea editorului

"Ce ar trebui sa mancam la cina?“ Intr-o masura sau alta, aceasta intrebare simpla asalteaza orice creatura confruntata cu o mare varietate de lucruri pe care le poate manca. Avand de ales dintre nenumaratele alimente potentiale pe care le ofera natura, oamenii au fost nevoiti sa invete care dintre ele sunt sigure si care nu sunt - ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, si ce afine putem savura.

Pollan a impartit Dilema omnivorului in trei parti, cate una pentru fiecare dintre lanturile trofice care ne sustin: mancarea industrializata, mancarea alternativa sau "organica“ si alimentele pe care oamenii si le procura singuri, din vanat, cules si gradinarit. Pollan urmareste fiecare lant trofic literalmente din pamant pana pe masa, subliniind relatia noastra coevolutiva cu speciile pe seama carora traim. El incheie fiecare sectiune asezandu-se la masa - la McDonalds, acasa cu familia, la o cina cu alimente de la Whole Foods, si la o revolutionara ferma "transorganica“ din Virginia.

Pentru fiecare masa, el reconstituie provenienta tuturor alimentelor consumate, dezvaluind componentele ascunse pe care le ingeram fara stirea noastra si explicand modul in care preferinta fata de anumite alimente reflecta mostenirea noastra ambientala si biologica.



Michael Pollan

Michael Pollan este autorul cartilor Cooked, Food Rules, In Defense of Food si The Botany of Desire, toate bestselleruri New York Times.

Este profesor de jurnalism la Universitatea Berkeley si colaborator al New York Times Magazine.

Articolele sale despre alimentatie si agricultura au primit numeroase distinctii de-a lungul timpului, printre care Reuters/World Conservation Union Global Award pentru Jurnalism de Mediu, James Beard Award si Genesis Award din partea American Humane Association.

In 2010, revista Time l-a desemnat printre cei mai influenti o suta de oameni din lume.




Prezentari Video

Michael Pollan ne invită să privim lumea din perspectiva unei plante, in aceasta conferinta TED.





Pagini din carte

                     

                     

                     

            



Cuprinsul cartii

Introducere. Confuzia noastra nationala in materie de alimentatie

PARTEA INTAI. Industrial. Porumbul

1. Planta. Cucerirea porumbului
2. Ferma
3. Silozul
4. Combinatul zootehnic. Productia de carne (54.000 de boabe)
5. Fabrica de procesare. Productia de alimente complexe (18.000 de boabe)
6. Consumatorul. O republica de grasani
7. Mancarea. Fast-Food

PARTEA A DOUA. Pastoral. Iarba

8. Toata carnea este iarba
9. Marele organic
10. Iarba. Treisprezece infatisari ale ierbii
11. Animalele. Exercitiul complexitatii
12. Sacrificarea animalelor. Intr-un abator de sticla
13. Piata. "Salutari din partea celor fara cod de bare"
14. Mancarea. Hranit cu iarba

PARTEA A TREIA. Personal. Padurea

15. Vanator-culegator
16. Dilema omnivorului
17. Etica deciziei de a manca animale
18. Vanatoarea
19. Culesul. Ciupercile
20. Masa perfecta. Postfata. Dilema omnivorului in prezent

Multumiri
Surse bibliografice




Aprecieri si cronici

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente si atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele si tabuurile alimentare pana la modul in care evitam nu doar animalitatea hranei noastre, ci si propria animalitate. Autorul este atent la propriile emotii si ganduri, ca sa vada cum il afecteaza ceea ce face si ceea ce mananca, ca sa afle mai multe si sa explice ceea ce stie. Abordarea lui este impregnata de sinceritate si constiinta de sine. Cauza lui este justa, gandirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingatoare. Aveti grija ce mancati!
- The Washington Post



Michael Pollan este un magician. El transforma porumbul si vacile, porcii si gainile intr-o sclipitoare si revelatoare descriere a modului in care producem, vindem si ne chinuim sa decidem ce sa mancam. Daca ati socotit vreodata ca intrebarea "Ce sa mananc?" este una simpla, va veti razgandi dupa ce veti citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan il face industriei alimentare actuale - si veti afla modul in care el intrezareste unele alternative insufletitoare. Mi-a placut atat de mult aceasta carte, incat nu as fi vrut sa se incheie.
- The Seattle Times



Profunda, captivanta... Este putin probabil sa gasiti o explicatie mai buna a surselor exacte din care provine mancarea voastra.
- The New York Times Book Review





Alte titluri de specialitate de pe PsihoShop.ro:










Copyright © 2008-2020 Catharsis Media. Toate drepturile rezervate.

TEL INFO - CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita | ANPC
Operator date personale inregistrat la ANSPDCP sub nr. 34250 din 24.02.2015